ΚΑΣΙΟΥΣ
ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Επιλεγμένα χύμα κάσιους κορυφαίας ποιότητας για χονδρεμπόρους, διανομείς, επαγγελματίες εστίασης και βιομηχανίες τροφίμων.
Ιδανικά για snacks, ζαχαροπλαστική, Ho.Re.Ca. και κάθε επαγγελματική απαίτηση.
ΚΑΣΙΟΥΣ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Το κάσιους είναι στενός συγγενής της δηλητηριώδους βελανιδιάς, του μάνγκο και του φυστικιού. Προέρχεται από τα νησιά της Καραϊβικής και τη βόρεια Νότια Αμερική, κυρίως τις βορειοανατολικές περιοχές της Βραζιλίας, όπου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των τροπικών δασικών οικοσυστημάτων. Οι Πορτογάλοι εξερευνητές και άποικοι ανακάλυψαν το κάσιους και το διέδωσαν σε άλλες ηπείρους. Σήμερα, το κάσιους καλλιεργείται εκτεταμένα στην Ινδία, το Βιετνάμ, την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Νιγηρία, με τη Νιγηρία να παράγει περισσότερους από 1,9 εκατομμύρια τόνους κάσιους ετησίως.
Το κάσιους είναι ένα τροπικό αειθαλές δέντρο που μπορεί να φτάσει έως και τα 14 μέτρα σε ύψος, ενώ οι νάνοι ποικιλίες (έως 6 μέτρα) θεωρούνται πιο παραγωγικές, προσφέροντας πρώιμη συγκομιδή και υψηλότερες αποδόσεις για περισσότερα από 30 χρόνια.
Στην Cardassilaris Family παρέχουμε κάσιους υψηλής ποιότητας για χονδρική, βιομηχανία, εισαγωγείς και επαγγελματίες τροφίμων. Επικοινωνήστε μαζί μας για τις καλύτερες λύσεις στην αγορά b2b κάσιους.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΣΙΟΥΣ
ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ | ΜΟΝΑΔΑ | ΑΝΑ 100g |
---|---|---|
Νερό | g | 5.20 |
Ενέργεια | kcal | 553 |
Πρωτεΐνη | g | 18.22 |
Ολικά λιπαρά | g | 43.85 |
Υδατάνθρακες | g | 30.19 |
Φυτικές ίνες | g | 3.3 |
Σάκχαρα | g | 5.91 |
Τα κάσιους περιέχουν κυρίως «καλά» μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, με κύριο το ελαϊκό οξύ (όπως και το ελαιόλαδο). Βοηθούν στην προστασία της επιδερμίδας, χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε χαλκό, που σχετίζεται με τον σχηματισμό ελαστίνης και κολλαγόνου. Τα κάσιους περιέχουν επίσης πολύτιμα αμινοξέα όπως η τρυπτοφάνη, σημαντική για εφήβους, παιδιά, αθλητές και ηλικιωμένους.
Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών που συμβάλλουν στη λειτουργία του εντέρου, δημιουργούν αίσθημα κορεσμού και βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ. Επιπλέον, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (ιδιαίτερα θειαμίνη και Β6, για καλύτερο μεταβολισμό), καθώς και σε βιταμίνη Ε με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Μια μικρή χούφτα κάσιους παρέχει σημαντικά μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο, ενώ τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΣΙΟΥΣ
Η ταξινόμηση της ποιότητας διαφέρει ανάλογα με τις προδιαγραφές της βιομηχανίας και την αγορά. Ακολουθούν οι συνηθέστερες κατηγορίες:
Πρώτης Ποιότητας:
- W210: Ολόκληρα κάσιους, 210 τεμάχια ανά λίβρα
- W240: Ολόκληρα κάσιους, 240 τεμάχια ανά λίβρα
- W320: Ολόκληρα κάσιους, 320 τεμάχια ανά λίβρα
- W450: Ολόκληρα κάσιους, 450 τεμάχια ανά λίβρα
- WB: Ολόκληρα μεγάλα κομμάτια (butts)
- WS: Ολόκληρα σπασμένα (splits)
- LWP: Μεγάλα λευκά κομμάτια
- SWP: Μικρά λευκά κομμάτια
Δεύτερης Ποιότητας:
- LBW210/LBW240/LBW320: Μείγμα μεγάλων σπασμένων/ολόκληρων με 210, 240, ή 320 τεμάχια ανά λίβρα
- LBW: Μεγάλα σπασμένα/ολόκληρα
- SW210/SW2440/SW320/SW: Μικρά σπασμένα/ολόκληρα, ποικίλης μέτρησης
- SB/SS: Σπασμένα (halves ή μικρότερα)
- LP/SP: Μεγάλα ή μικρά κομμάτια
Τρίτης Ποιότητας:
- DW320/DW350/DW: Κάσιους «για επιδόρπιο» (dessert) ολόκληρα, 320-350 τεμάχια ανά λίβρα
Τέταρτης Ποιότητας:
- DW2, DW3: Dessert whole kernels
Πέμπτης Ποιότητας:
- SW2, SSW2, SW3, DW, DWT: Καβουρδισμένα με σημάδια ή αποχρώσεις
Έκτης Ποιότητας:
- CS, SK, SK2, TPN, TPN2, TPB, DW4: Κάσιους με κέλυφος ή μερικώς ανοιχτά/σπασμένα
Οι προδιαγραφές αυτές μπορεί να διαφέρουν ανά αγορά ή χώρα.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Η συνηθέστερη συσκευασία στον κλάδο του κάσιους είναι τα χαρτοκιβώτια των 50lbs (22,68kg), ιδανικά για μεταφορά, αποθήκευση και χρήση στη βιομηχανία. Το vacuum packing προστατεύει τα κάσιους από οξείδωση και διατηρεί φρεσκάδα και γεύση κατά τη μεταφορά.
ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΚΑΣΙΟΥΣ
- Ινδία: Φεβρουάριος – Μάιος (αναλόγως περιοχής)
- Βιετνάμ: Τέλος Φεβρουαρίου – Μάιος, με αποκορύφωμα Μάρτιο/Απρίλιο
- Βραζιλία: Σεπτέμβριος – Ιανουάριος
- Νιγηρία: Μάρτιος – Ιούλιος
- Ακτή Ελεφαντοστού: Φεβρουάριος – Ιούνιος (κορύφωση Μάρτιο – Μάιο)
- Τανζανία: Σεπτέμβριος – Φεβρουάριος
Οι περίοδοι συγκομιδής διαφέρουν ανά χώρα και εξαρτώνται από τις κλιματολογικές συνθήκες, το είδος της καλλιέργειας και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες.
ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
- Βιετνάμ: Παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή κάσιους, με μεγάλες εκτάσεις και ιδανικό κλίμα
- Ινδία: Παραγωγός & μεγάλος καταναλωτής, γνωστά κέντρα: Κεράλα, Καρνατάκα, Γκόα
- Ακτή Ελεφαντοστού: Ηγέτης στη Δυτική Αφρική, εξαιρετική ποιότητα
- Νιγηρία: Μεγάλος εξαγωγέας, παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα
- Βραζιλία: Συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή, κυρίως στο βορειοανατολικό τμήμα
- Τανζανία: Σημαντικός παραγωγός στην Ανατολική Αφρική
- Γουινέα-Μπισάου: Ποιότητα & σημαντική θέση για την οικονομία της χώρας
Άλλες χώρες παραγωγής: Μοζαμβίκη, Μπενίν, Ινδονησία, Καμπότζη.
Στην Cardassilaris Family παρέχουμε ποιοτικά κάσιους για επαγγελματίες, εισαγωγείς και βιομηχανία, με ολοκληρωμένες B2B λύσεις και αξιόπιστη υποστήριξη σε όλο τον κύκλο παραγγελίας και παράδοσης.
ΤΑ ΚΑΣΙΟΥΣ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΗΠΕΙΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ
Κάσιους που αναπτύσσονται σε διαφορετικά στάδια
Σαλάτα με Κοτόπουλο και Μάνγκο με Κάσιους
Υγιεινά Κράκερς με Μιξ Ξηρών Καρπών